Klassieke voetreflexologie

REFLEXOLOGIE EN DE NIEREN


Reflexologie helpt het urinair stelsel bij de distributie van vocht door de circulatie ervan te verbeteren. De behandeling kan ook het functioneren van de nieren en de afvoer van afvalstoffen en natrium ondersteunen. Reflexologie kan effectief zijn bij de bestrijding van oedeem en infecties van de urinewegen.

REFLEXOLOGIE EN DE LONGEN


Reflexologie kan de functie van het middenrif en de longen verbeteren en zo de hoeveelheid lucht die wordt ingeademd en de hoeveelheid afvastoffen die wordt uitgeademd vergroten. Ze ondersteunt ook de verspreiding van zuurstof door het lichaam. Reflexlogie kan helpen bij het herstel van ademhalingsstoornissen zoals astma, bronchitis, emfyseem, griep en verkoudheid. Als u diep ademhaalt terwijl u aan de zonnevlechtreflexzone op de hand werkt, kan dit u helpen ontspannen.

REFLEXOLOGIE EN SPIJSVERTERING (DARMEN en MAAG)


Na een reflexologiebehandeling gaan de darmen vaak flink rommelen en kan de dikke darm zich opschonen. Soms kunnen deze afvalstoffen leiden tot een verhoogd cholesterol- of oestrogeengehalte. Efficiënte verwijdering van afvalstoffen leidt tot een betere gezondheid en een beteren opname van de voedingsstoffen uit de voeding.

REFLEXOLOGIE EN BLOEDCIRCULATIE (HART)


Reflexologie kan de circulatie verbeteren door voorkoming van een trage doorbloeding die tot klontering kan leiden. De ontspannende werking van reflexologie kan een hoge bloeddruk, angina, hartaanvallen en hersenbloedingen helpen voorkomen.

REFLEXOLOGIE EN HET SKELET (BEENDEREN)


Reflexologie kan de distributie en opname van vitamine D en mineralen in de beenderen bevorderen en zo het skelet gezond helpen houden. Ze kan ook pijnlijke gewrichten bij artritis verzachten, de beweeglijkheid vergroten en breuken helpen genezen.

REFLEXOLOGIE EN DE HUID


Reflexologie kan de conditie van de huid revitaliseren door bevordering van de bloed- en zenuwtoevoer naar alle delen van de huid. Ze kan ook huidklachten als acne tegengaan door de talgproductie te stabiliseren en bacteriële groei onder controle te houden.

REFLEXOLOGIE EN DE CELLEN


Door de circulatie te verbeteren kan reflexologie bijdragen aan het energietransport naar alle lichaamscellen en de verwijdering van afvalproducten, waardoor ziekten kunnen worden voorkomen. Onthoud goed dat alles wat u in uw leven doet een effect op de cellen van uw lichaam heeft.

REFLEXOLOGIE EN DE ZENUWEN


Reflexologie helpt zenuwbanen vrij te maken, draagt bij aan het verminderen van stress en heeft een pijnstillende werking. Reflexologie vermindert pijn doordat ze de afgifte van endorfinen (natuurlijke pijnstillers van het lichaam) stimuleert.

REFLEXOLOGIE EN LYMFE (KLIEREN)


Regelmatige reflexologie kan het lymfstelsel helpen versterken, waardoor het lichaam beter in staat is ziekte te bestrijden. Het zorgt dat u minder vaak verkouden bent en helpt u langer gezond te blijven.

REFLEXOLOGIE EN HET VOORTPLANTINGSSTELSEL


Het menselijke voortplantingsstelsel is complex. Om een zwangerschap tot stand te brengen moeten het ovulatie- en bevruchtingsproces in balans zijn, maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Reflexologie en een holistische benadering van gezondheid kunnen de hormonen in balans brengen, het sperma gezonder maken en een regelmatige ovulatie bevorderen.

REFLEXOLOGIE EN DE HORMONEN


Reflexologie kan de verspreiding en balans van de hormonen in het lichaam ondersteunen. De behandeling werkt niet-invasief op de endocriene klieren en helpt de hormoonproductie reguleren. Een effectieve behandeling kan het energieniveau verbeteren, het humeur stabiliseren, eetgewoonten helpen beheersen en menstruatie-of overgangsklachten verlichten.